7.25.2012

TARTELETTES AUX PIGNONS

Category: Desserts
Servings: 10
Ingredients: 1 disque de pâte feuilletée
GARNITURE
150gr de sucre impalpable
150gr de beurre mou
150gr de poudre d'amandes
3 oeufs 3cs de rhum
80gr de pignons
Directions: - Préchauffez le four à 180°C. Découpez la pâte d'après la taille des moules à tartelettes. Garnissez-les de pâte et piquez le fond avec une fourchette.
- La garniture: fouettez le sucre et le beurre mou puis ajoutez la poudre d'amandes. Incorporez-y, un à un, les oeufs puis le rhum. La masse doit être homogène et bien mousseuse. Répartissez-la sur les fonds de tartelettes. Parsemez de pignons.
- Faites dorer 30 min à four chaud. Laissez reposer 5 min avant de démouler et de laisser refroidir sur une grille.

PHOTOGRAPHY
Food photography is a world of cheating... or is it just making the most of what people find appealing? I liked the picture in my recipe book... 2 light yellow pastries with roasted pine nuts on it... I liked the light colour, but I'm too naïve... that was the colour they had after 7 minutes in the oven. My pine nuts sank into the cream and I had to roast some in a frying pan and add them afterwards... I'm not completely ready to take my pictures before the food is completely cooked, but I think I'll have to... I prepared this one for Images and Words but I finally, chose another one. Not so bad, after all!

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